Het begin is er, een website waar onze collectie oude computers bekeken kan worden. De collectie van het historisch computer museum Limburg is divers, ieder met een eigen verhaal. Het toevoegen van de collectie zal nog even even wat werk zijn. Maar kijk alvast rond en kom af en toe terug, we voegen steeds meer mooie exemplaren toe aan de collectie.

computer-museum

Wij zijn een computermuseum gestart in Limburg. En wij zijn, Angelo en Kim Houben. Onze voorliefde voor oude computers gaat terug tot kindstijd. Opgegroeid met de eerste personal computers zoals Commodore, Amiga, Atari en game consoles zoals de Videopac en Colecovision.

Onze interesse in computers is altijd gebleven en is nog groter geworden. Het verzamelen van enkele computers is uitgegroeid tot een serieuze collectie van ruim 300 computers verdeeld over 2 locaties. Deze historie willen we niet verloren laten gaan en onze droom is ook om een interactief museum te starten in Limburg voor jong en oud. Een droom die we graag willen verwezenlijken.

Wist je dat een aardig deel van de onze computers hebben gefigureerd in verschillende tv programma’s, waaronder reclames, tv-series en amusement programma’s? Zo zie je maar dat -naast dat ze goed worden onderhouden-, de computers ook een goede bestemming krijgen.

Wil jij ons meehelpen? Je kunt ons altijd een bericht sturen! Veel plezier in het computer museum Limburg!