Over het computermuseum.

Het Computer Historisch Museum is nu nog een virtueel museum. Een van onze doelen van het computermuseum is om de geschiedenis van computers tussen 1970 en 1990 te vertellen.

Daarnaast preserveren we fysieke computers en apparaten uit die tijd om uiteindelijk dit virtueel museum leven in te blazen met een echt Limburg Computer Historisch Museum.

Hoe het begon.

Misschien herinner je je nog wel die computers uit de jaren 80. Waar je van je ouders een spelletje op mocht spelen. De computers die je hielpen op kantoor. De eerste grote mainframes in de jaren 70. De huidige generatie heeft deze tijd niet ervaren, hoe het ooit begonnen is met de computer revolutie. Hoe groot en lomp de computers waren. Wat een floppy is. En hoe deze computers gebruikt werden.

Het Computer Historisch Museum is vanuit een passie van de initiatiefnemers begonnen, het verzamelen van oude computers. Het nu nog virtuele computer museum geeft een kijkje terug in de tijd. En zowel jong en oud inspireert hoe het ooit allemaal begonnen is.

Het computermuseum zal zich gaan inzetten om kinderen, volwassenen en studenten een ervaring met informatica en computerhistorie te geven. Of je nu een hobbyist, een beginner of gewoon nieuwsgierig bent, CHM wilt een unieke ervaring gaan bieden. Om computers en de technologie te begrijpen, moet je die technologie uit de eerste hand ervaren. En de beste manier om een computer te ervaren is door ze te gebruiken.

Wil je graag een donatie doen van een oude computer of een artikel, krantenknipsel, software, magazine bijdragen dan kan je ons bereiken door het donatie formulier in te vullen.

Back to the past.

Met een tijdmachine terug in de tijd en beleef hoe het toen was! Het Computer Historisch Museum wil deze beleving werkelijkheid maken met een echt museum, maar voordat het zover is kan er virtueel een kijkje genomen worden en tonen we de computer wonders uit de jaren 70 en 80.

(c) 2023 Computer Historisch Museum